Onze scholen

Alle kinderen zijn welkom op onze scholen! Onze scholen zijn aan het groeien en bloeien en daar zijn we ontzettend trots op.

Basisscholen Okba Ibnoe Nafi, El Feth, Aboe el-Chayr en Aïsha bieden allen een veilige leeromgeving met op de Nederlandse samenleving gericht islamitisch onderwijs, waarbij sprake is van een duidelijke islamitische identiteit.

 

El Feth in Bergen op Zoom heeft 290 leerlingen, verdeeld over 14 groepen.
Bij Ibs. El Feth vinden we structuur en rust belangrijk om een veilig en uitnodigend klimaat te bieden aan de leerlingen, ouders en verzorgers. Hier is een sfeer van openheid te vinden met voor iedereen een luisterend oor.

De medewerkers zijn een enthousiast multicultureel team, geleid door directeur Monique van den Branden. Samen zorgen ze voor een vertrouwde maar ook uitdagende leeromgeving.

Basisschool El Feth heeft ook een Facebookgroep: Klik hier

Zie ook voor meer info over El Feth dit artikel in het Algemeen Dagblad uit 2019:  Klik hier

Okba Ibnoe Nafi In Breda heeft 320 leerlingen, verdeeld over 16 groepen.

Bij Ibs. Okba Ibnoe Nafi is het fijn om elkaar te ontmoeten, te helpen en voor elkaar te zorgen. De kinderen staan hier centraal voor iedereen die hier werkzaam is. We geven onderwijs vanuit de kernwaarden naastenliefde en respect.

Aboe Al-Chayr in Tilburg heeft 294 leerlingen, verdeeld over 15 groepen.

Aboe el-Chayr werkt vanuit vijf uitgangspunten: de onderwijskundige, de pedagogische, de school-organisatorische, de maatschappelijke en de levensbeschouwelijke dimensie. Daarnaast werkt Ibs. Aboe el-Chayr, binnen Brede School Stokhasselt samen met peuterspeelzaal De Dirigent, kinderdagverblijf Tjil, de GGD, de IMW en met de ouderkamer.

Aïsha in Roosendaal telt ongeveer 79 leerlingen, verdeeld over vijf groepen.

Ibs. Aïsha is kersvers geopend in 2019 en is daarmee de eerste islamitische basisschool in Roosendaal. Fouad el Haji is de enthousiaste directeur van deze mooie nieuwe school. Wij willen kinderen gelukkig maken, kwalitatief goed onderwijs geven en de school verder laten groeien.

Zie ook voor meer info over Ibs. Aïsha, dit artikel in BN de Stem uit 2019: Klik hier